Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Gone Baby Gone DvDrip FXG - Πολύ καλή ποιότητα



Ηθοποιός ("Pearl Harbor", "Απόλυτος Κίνδυνος"), σεναριογράφος -βραβευμένος με Όσκαρ για το σενάριο του στην ταινία "Ο Ξεχωριστός Κύριος Χάντινγκ"- ο Μπεν Άφλεκ μετράει στις κινηματογραφικές του ιδιότητες μία ακόμα: εκείνη του σκηνοθέτη! Δύο ιδιωτικοί ερευνητές έχουν αναλάβει να βρουν ένα τετράχρονο κοριτσάκι που αγνοείται στο Ντόρτσεστερ, εργατική γειτονιά της Βοστόνης. Οι δυο τους, ζευγάρι στη ζωή τους, έχουν μία αρκετά περίπλοκη σχέση, που αντανακλάται και στις επιλογές που κάνουν. Κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Ντένις Λεχάν, συγγραφέα του ατμοσφαιρικού "Σκοτεινό Ποτάμι", το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αφλεκ θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να συμμετέχει... στις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ!

Σκηνοθεσία: Ben Affleck
Ηθοποιοί: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris, John Ashton, Amy Ryan, Amy Madigan
Βαθμολογία: 8.0/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, video

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

He Was a Quiet Man DvDrip FXG - Πολύ καλή ποιότητα



Ο Μπομπ Μακόνελ περνά άλλη μια κακή μέρα. Κλεισμένος για ακόμα οκτώ ώρες στο βαρετό του γραφείο μαζί με ανθρώπους που δεν του δίνουν σημασία, ο Μπομπ έχει χάσει κάθε αίσθηση προσανατολισμού και μάλιστα φτάνει και στα πρόθυρα της... δολοφονίας! Όμως η μέρα του πρόκειται ν' αλλάξει δραματικά, όταν από πιθανός δολοφόνος γίνεται πραγματικός ήρωας σώζοντας τη Βανέσα από βέβαιο θάνατο. Ο Μπομπ, από ασήμαντος ανθρωπάκος γίνεται το πρόσωπο της ημέρας και περνά από τη μια άκρη της καθημερινής ζωής στην άλλη, όπου όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα επάνω του..!

Σκηνοθεσία: Frank A. Cappello
Ηθοποιοί: Christian Slater, Elisha Cuthbert, William H. Macy, Sascha Knopf, Jamison Jones
Βαθμολογία: 7.5/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, video



Ο Μπόμπι Γκριν έχει γυρίσει την πλάτη του στην οικογενειακή παράδοση που θέλει τους άντρες να γίνονται αστυνομικοί και διευθύνει ένα θρυλικό νυχτερινό κέντρο. Η χρονιά είναι το 1988 και το εμπόριο ναρκωτικών ανθίζει. Ο Μπόμπι προσπαθεί να κρατά αποστάσεις από ένα Ρώσο μαφιόζο που χρησιμοποιεί το νυχτερινό κέντρο για τις συναλλαγές του. Αυτό που δε γνωρίζει είναι πως ο αδερφός του κι ο πατέρας του, και οι δύο αστυνομικοί, έχουν βάλει τον μαφιόζο στο μάτι. Σύντομα θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του και να ισορροπήσει συναισθήματα, όπως η αγάπη, η απώλεια και η προδοσία.

Σκηνοθεσία: James Gray
Ηθοποιοί: Joaquin Phoenix, Eva Mendes, Mark Wahlberg, Robert Duvall, Alex Veadov, Dominic Colon, Danny Hoch
Βαθμολογία: 7.4/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, video

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

The Golden Compass DVDScr LRC - Καλή ποιότητα



Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο κεφάλαιο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η New Line θα μας γνωρίσει τον κόσμο της νεαρής Λύρας Μπελάκουα, η οποία μεγαλώνει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης? όχι, όμως, της δικής μας Οξφόρδης, αλλά ενός παράλληλου με το δικό μας κόσμο, με πολλές ομοιότητες και άλλες τόσες διαφορές. Στον κόσμο της Λύρας ο κάθε άνθρωπος έχει ένα δαιμόνιο (τη συνείδησή του) κι εκείνο της Λύρας λέγεται Πανταλεήμων. Με τον Πανταλεήμων στο πλάι της, η Λύρα πρόκειται να ζήσει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της. Στο ταξίδι της, στο Βορρά, προκειμένου να σώσει τον καλό της φίλο Ρότζερ, θα γνωρίσει τον κόσμο των μαγισσών, θα συναναστραφεί με δυο από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του κόσμου της, τον Λόρδο Άσριελ και την κυρία Κάλτερ και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη φιλία του Γιόρεκ Μπάρνισον, μιας λευκής αρκούδας. Όσο για εμάς, θα μάθουμε ότι η Λύρα δεν είναι μια συνηθισμένη κοπέλα της ηλικίας της, αλλά γύρω από την ενηλικίωσή της υφαίνεται ένα ολόκληρο σύμπαν πιθανοτήτων και γεγονότων που οι επιλογές της θα είναι καθοριστικές για το μέλλον όχι μόνο της ίδιας και των αγαπημένων της προσώπων, αλλά και όλου του κόσμου της.

Σκηνοθεσία: Chris Weitz
Ηθοποιοί: Nicole Kidman, Daniel Craig, Dakota Blue Richards, Ben Walker, Freddie Highmore, Ian McKellen, Eva Green
Βαθμολογία: 6.6/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, video

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

The Cardigans - Best of



Oι Cardigans συναντήθηκαν στην εφηβεία τους στο Jonkoping, μια μικρή σουηδική πόλη με μοναδικό αξιοθέατο τις πενήντα-δύο εκκλησίες της. Tον Oκτώβριο του 1992, ο κιθαρίστας Peter Svensson και ο μπασίστας Magnus Sveningsson, ενωμένοι από την κοινή τους αγάπη για την hard rock μουσική, δημιουργούν τους Cardigans. H μικρή τους πόλη δεν ήταν φυσικά η Mέκκα της μουσικής βιομηχανίας, γιʼαυτό και το γκρούπ τα μάζεψε και μετακόμισε στο κάπως κεντρικότερο Malme, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Mε τον Peter να γράφει τη μουσική και το σύνολο του γκρούπ να γράφει τους στίχους, η πεντάδα ξεκίνησε τη δουλειά.
Μετά από δεκατέσσερα χρόνια παρουσίας στη διεθνή μουσική βιομηχανία και πάνω από έξι εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως ήρθε λοιπόν η ώρα και για το συγκρότημα των Cardigans να κυκλοφορήσει μια best of συλλογή. O δίσκος περιλαμβάνει τα μεγαλύτερά τους hit από τους συνολικά έξι προσωπικούς τους δίσκους και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν κομμάτια όπως τα Lovefool, Erase/Rewind, My Favourite Game, Carnival και I Need Some Fine Wine And You, You Need To Be Nicer.

Download το album από το:
| The Pirate Bay [Torrent] |



Το «Before The Devil Knows You're Dead», μία ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ όπου πρωταγωνιστούν οι Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν (Capote), Ίθαν Χοκ, Άλμπερτ Φίνεϊ κ. ά. έχει ως ήρωές της δυο αδέλφια που αποπειρώνται να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο των...γονιών τους αλλά η αποτυχία τους οδηγεί σε μια σειρά από γεγονότα και αλλάζει τις ισορροπίες με όλα τα πρόσωπα της ιστορίας.

Σκηνοθεσία: Sidney Lumet
Ηθοποιοί: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney, Marisa Tomei, Rosemary Harris
Βαθμολογία: 8/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Torrent:
Download την ταινία από το The Pirate Bay
Υπότιτλοι:
Download τους υπότιτλους από το Subs4U

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

The Great Debaters DVD Scr CAMERA - Καλή ποιότητα



Το The Great Debaters είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και περιγράφει την ιστορία του καθηγητή Melvin Tolsen ο οποίος προπονεί μια ομάδα μαθητών αφροαμερικανών μέτριων ικανοτήτων ενός μικρού κολεγίου, του Wiley College Texas, προκειμένου να τους μεταμορφώσει σε σπουδαίους debaters τη δεκαετία του 1930. Έτσι έφτασαν να κοντραριστούν με την ομάδα του κολεγίου του Harvard για το εθνικό πρωτάθλημα.

Σκηνοθεσία: Denzel Washington
Ηθοποιοί: Denzel Washington, Forest Whitaker, Nate Parker, Jurnee Smollett, Denzel Whitaker, Jermaine Williams, Gina Ravera, John Heard
Βαθμολογία: 7.8/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, video



Ένας δημοφιλής ηθοποιός της τηλεόρασης, παθαίνει νευρικό κλονισμό, βάζει φωτιά στο παρελθόν του και κατορθώνει να κάψει όλο του το σπίτι. Bιώνει μια κατ'οίκον σύλληψη, μιας που είναι διάσημος, και αναγκάζεται να μείνει σε ένα άλλο σπίτι. Όμως, παράξενα γεγονότα συμβαίνουν…

Σκηνοθεσία: John August
Ηθοποιοί: Ryan Reynolds, Hope Davis, Melissa McCarthy, Elle Fanning, Dahlia Salem, David Denman, Octavia Spencer, Ben Falcone
Βαθμολογία: 7.3/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, video



Αγγλία, καλοκαίρι 1935, λίγο πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο: Η 13χρονη Βριώνη Τάλις και η οικογένειά της ζουν πλουσιοπάροχα σε μια Βικτοριανού τύπου έπαυλη. Κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, όπου είναι συγκεντρωμένη όλη η οικογένεια, η αποπνικτική ζέστη δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να εκδηλωθούν από καιρό κρυμμένα πάθη… Έτσι, η Βριώνη βρίσκεται να παρακολουθεί το φλερτ που αναπτύσσεται μεταξύ του γιου του οικονόμου του σπιτιού τους, του Ρόμπι, και της αδερφής της, της Σεσίλια και παιδιάστικα το παρερμηνεύει. Η ζωή όλων ανατρέπεται όταν κατηγορεί άδικα τον εραστή της αδερφής της για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που δεν έχει διαπράξει. Αν ζητήσει συγχώρεση από αυτούς που πλήγωσε, εξιλέωση, αυτή θα της δοθεί, ή θα πρέπει να συνεχίζει να μεταφέρει για πάντα το σταυρό του μαρτυρίου της.

Σκηνοθεσία: Joe Wright
Ηθοποιοί: Keira Knightley, James McAvoy, Brenda Blethyn, Ailidh Mackay, Saoirse Ronan
Βαθμολογία: 8.0/10 [iMDB]

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

TransGaming Cedega Engine 6.0.5



Η Transgaming έθεσε στην κυκλοφορία τη νέα έκδοση του Cedega Engine, την 6.0.5. Πρόκειται για ένα application layer που προσφέρει στο Linux [μερική] συμβατότητα με τις εφαρμογές Windows και κυρίως με τα παιχνίδια DirectX, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες των δημοφιλών διανομών να παίξουν αρκετούς από τους σύγχρονους τίτλους. Το Cedega βασίζεται στο Wine και είναι διαθέσιμο μέσω μιας σχετικής συνδρομητικής υπηρεσίας.
Προσπαθεί έμμεσα να λύσει το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα στη διείσδυση του Linux στην αγορά των συστημάτων desktop/home, που δεν είναι άλλο από τη μη εγγενή διάθεση της συντριπτικής πλειονότητας των δημοφιλών παιχνιδιών. Το Cedega είναι η βασική λύση που χρησιμοποιούν οι χρήστες Linux για να παίζουν παιχνίδια όπως το World of WarCraft.

Εγκατάσταση Cedega στο Ubuntu 7.10: Κατεβάστε το Cedega 6.0 από το πρώτο link. Αποσυμπιέστε το αρχείο Cedega6.0.3.rar που θα λάβετε και κάντε εγκατάσταση με διπλό κλικ στο αρχείο Cedega 6 Install.deb. Κατεβάστε το Cedega Engine 6.0.5 από το δεύτερο link.Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα δείτε την επιλογή Install Local Update, επιλέξτε την και εισάγετε το αρχείο Cedega Engine 6.0.5.cpkg. Το Cedega είναι έτοιμο και η εγκατάσταση των παιχνιδιών είναι πολύ εύκολη αφού το γραφικό περιβάλλον του είναι απλό και κατατοπιστικό. Περισσότερες πληροφορίες για το Cedega 6.0 θα βρείτε εδώ.

Download το Cedega 6.0 από το:
| Rapidshare |

Download το Cedega Engine 6.0.5 από το:
| Rapidshare |



Ο κουρέας Σουίνι Τοντ τιμωρείται άδικα από το διεφθαρμένο δικαστή Τάρπιν και φυλακίζεται, μαινόμενος για εκδίκηση, όχι μόνο για την τύχη του, αλλά και για τη σκληρή μοίρα της γυναίκας του και της κόρης του. Όταν αποφυλακίζεται, επιστρέφει στο κουρείο του με έναν αιματηρό σκοπό: να "ξυρίζει" τα… κεφάλια των κυρίων που τον επισκέπτονται και που του φέρθηκαν άτιμα στο παρελθόν. Βοηθός του θα είναι η διαβολική Μις Λάβετ, η οποία έχει ένα μαγαζάκι με πίτες κάτω από το κουρείο, μόνο που οι πίτες που πουλάει είναι…δηλητηριασμένες! Χιούμορ, τρόμος και συναίσθημα, υπό τα ανάλαφρα τραγούδια του Σόντχαϊμ και την επίβλεψη της ρομαντικής ματιάς του Μπάρτον. Προσθέτοντας την καλλιτεχνική ισχύ του Τζόνι Ντεπ και την ιδιαίτερη φιγούρα της Μπόναμ Κάρτερ, το τέλειο, "μαύρο" μιούζικαλ μόλις "μαγειρεύτηκε".

Σκηνοθεσία: Tim Burton
Ηθοποιοί: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall, Sacha Baron Cohen, Jamie Campbell Bower, Laura Michelle Kelly
Βαθμολογία: 8.3/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, video

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Hitman R5 PUKKA - Πολύ καλή ποιότητα



Ο Πράκτορας 47 είναι πληρωμένος δολοφόνος, δουλεύει για το «Πρακτορείο» και σκοτώνει για μετρητά. Όταν όμως παγιδεύεται σε μια πολιτική πλεκτάνη, καταλήγει να καταδιώκεται από την Ίντερπολ και το Ρώσικο Στρατό, ενώ ταξιδεύει στην Ανατολική Ευρώπη. Για να επιβιώσει θα πρέπει να ανακαλύψει ποιοι τον έχουν παγιδεύσει και γιατί θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωσή του όμως είναι η εμφάνιση συνείδησης και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που προκύπτουν από τη γνωριμία του με ένα όμορφο τραυματισμένο κορίτσι.

Σκηνοθεσία: Xavier Gens
Ηθοποιοί: Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurylenko, Robert Knepper, Ulrich Thomsen, Henry Ian Cusick, Michael Offei
Βαθμολογία: 6.4/10 [iMDB]


Samples: 1, 2, 3, 4, video

Torrent:
Download την ταινία από το New Torrents
Υπότιτλοι:
Download τους υπότιτλους από το Subs4U



Εκτός φυλακής και κυνηγημένοι, οι No1 καταζητούμενοι άντρες στην Αμερική, Μάικλ Σκόφιλντ και o αδελφός του Λίνκον Μπάροουζ, πρέπει να αποφύγουν την σύλληψή τους με κάθε κόστος και να επιβιώσουν έτσι ώστε να καθαρίσουν το όνομά τους. Και ενώ ο καθένας από την ομάδα των επικίνδυνων φυγάδων παίρνει τον δρόμο του, βρώμικες συμμαχίες δημιουργούνται, μυστικά που σοκάρουν βγαίνουν στο φως, η απειλητική κυβερνητική συνωμοσία ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και ο ψυχοπαθής, σατανικός Τι-Μπαγκ αφήνει στο πέρασμά του ίχνη από φρικιαστικά εγκλήματα. Τώρα που ο χρόνος τελειώνει για τον Μάικλ και τον Λίνκολν, δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτόν το συναρπαστικό, ανατρεπτικό και γεμάτο δράση κύκλο του "Prison Break".

Σκηνοθεσία: Paul Scheuring
Ηθοποιοί: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Wade Williams, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Robert Knepper, Sarah Wayne Callies, Paul Adelstein
Βαθμολογία: 9.2/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, 5, video

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Beowulf R5 PUKKA - Πολύ καλή ποιότητα



Από την εποχή των ηρώων έρχεται ο πιο δυνατός πολεμιστής όλων, ο Μπέογουλφ. Αφού πρώτα σκοτώνει τον πανίσχυρο δαίμονα Γκρέντελ, κατόπιν αντιμετωπίζει την ασίγαστη οργή της δόλιας, σαγηνευτικής μητέρας του τέρατος, η οποία θα χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να σιγουρέψει την εκδίκησή της. Η επική μάχη που ακολουθεί αντηχεί στους αιώνες, κάνοντας αθάνατο το όνομα του Μπέογουλφ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις (Φόρεστ Γκαμπ, 1994), αφηγείται τον πιο παλιό επικό μύθο της αγγλικής γλώσσας μέσα από την πιο σύγχρονη τεχνολογία, προάγοντας την κινηματογραφική φόρμα μέσα από τη μαγεία της εικόνας, χρησιμοποιώντας μεν αληθινούς ηθοποιούς και περνώντας όλο αποτέλεσμα από ψηφιακή επεξεργασία.

Σκηνοθεσία: Robert Zemeckis
Ηθοποιοί: Ray Winstone, Anthony Hopkins, Angelina Jolie, John Malkovich, Sebastian Roché, Charlotte Salt, Robin Wright Penn, Crispin Glover
Βαθμολογία: 6.8/10 [iMDB]


Samples: 1, 2, 3, 4, video



Ο Lincoln Burrows κατηγορείται για την δολοφονία του Terrence Steadman, αδερφού της Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Τα στοιχεία εναντίον του είναι αδιαμφισβήτητα , και έτσι καταδικάζεται σε θάνατο και στέλνεται στις Κρατικές Φυλακές Fox River. Ο αδερφός του Lincoln, Michael Scofield, είναι πεπεισμένος ότι ο αδερφός του είναι αθώος και θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο απόδρασης. Διαπράττει μία ληστεία σε τράπεζα, μόνο και μόνο για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί στην ίδια φυλακή με τον αδερφό του, έχοντας χαράξει σε όλο του το σώμα με τη μορφή τατουάζ τα αρχικά σχέδια της φυλακής και άλλα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει την απόδραση. Ταυτόχρονα, η νεαρή δικηγόρος Veronica Donovan, πρώην κοπέλα του Lincoln, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια και να αποτρέψει την εκτέλεση της ποινής, όμως φαίνεται πως η συνομωσία εναντίον του Lincoln Burrows φτάνει μέχρι και τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της Κυβέρνησης.

Σκηνοθεσία: Paul Scheuring
Ηθοποιοί: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Wade Williams, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Robert Knepper, Sarah Wayne Callies, Paul Adelstein
Βαθμολογία: 9.2/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, 5, video



Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του playboy γερουσιαστή, Τσάρλι Ουίλσον, ενός αποστάτη πράκτορα της CIA και μιας πανέμορφης κοσμικής κυρίας από το Χιούστον που ένωσαν τις δυνάμεις τους και διηύθυναν την πιο επιτυχημένη μυστική επιχείρηση της δεκαετίας του '80. Η δράση τους οδήγησε, τροφοδοτώντας τους αντάρτες του Αφγανιστάν με όπλα, στην πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο δημιούργησαν αναπάντεχες συμμαχίες μεταξύ Πακιστανών, Ισραηλινών, Αιγυπτίων και νομοθετών. Η επιτυχία τους υπήρξε τεράστια! Έτσι, στο ερώτημα, πώς μια ομάδα κατόρθωσε να πλήξει σε τέτοιο βαθμό τον, φαινομενικά τελικά ανίκητο, Στρατό των Υπερδυνάμεων, ο Πρόεδρος του Πακιστάν απάντησε αυθόρμητα "Ο Τσάρλι τα κατάφερε!".

Σκηνοθεσία: Mike Nichols
Ηθοποιοί:Tom Hanks, Amy Adams, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman, Terry Bozeman, Brian Markinson, Jud Tylor
Βαθμολογία: 7.8/10 [iMDB]


Samples: 1, 2, 3, 4, video

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

Persepolis DVDRip VoMiT - Πολύ καλή ποιότητα



Όποιοι ισχυρίζονται ότι το κινούμενο σχέδιο δεν μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό μέσο για ενήλικους και παιδιά ταυτόχρονα, θα χάσουν κάθε επιχείρημα μπροστά στο "Περσέπολις". Όπως η σειρά των τεσσάρων τόμων κόμικ στο οποίο βασίζεται, αυτός ο αυτοβιογραφικός άθλος είναι απόλυτα προσβάσιμος και συγχρόνως υψηλή μορφή τέχνης. Η καθόλου ναρκισσιστική αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο της "ατίθασης" Μαριάν Σατραπί, που ήταν 8 ετών όταν η Ισλαμική επανάσταση άλλαξε την Τεχεράνη στην οποία γεννήθηκε, αναδίδει έναν έντονο λυρισμό, που εκρήγνυται με στιγμές ανείπωτης γλύκας και απέραντης μελαγχολίας. Γενναιόδωρο, ανθρώπινο, αστείο και συγκινητικό, το "Περσέπολις" αποτελεί μια κινηματογραφική απόλαυση σε όλα τα επίπεδα.

Σκηνοθεσία: Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi
Ηθοποιοί:Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Danielle Darrieux, Simon Abkarian, Gabrielle Lopes Benites, Gabrielle Lopes, François Jerosme
Βαθμολογία: 8.8/10 [iMDB]


Samples: 1, 2, 3, 4, video



Ένας DNS Server μετατρέπει τα ονόματα των ιστοσελίδων σε διευθύνσεις IP και παρέχεται συνήθως από την ίδια εταιρία που παρέχει την πρόσβαση στο διαδικτύο (ISP) αλλά εσείς μπορείτε, εάν θέλετε, να φτίαξετε το δικό σας DNS Server. Αυτό όμως είναι μια δύσκολη διαδικασία για να ολοκληρωθεί. Επιπλέον, εάν ο ISP σας, σας παρέχει μάλλον έναν αργό DNS Server, μπορείτε να λύσετε και τα δύο προβλήματα με μια εφαρμογή: dnsmasq. Ο dnsmasq είναι ένας εύκολος στή διαμόρφωση DNS προωθητής, επίσης γνωστός και ως DNS cache application. Αυτή η εφαρμογή θα επιταχύνει τη διαδικασία εύρεσης των διευθύνσεων IP περίπου 30-60ms ανά αίτημα. Ο dnsmasq μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για ένα μικρό δίκτυο. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με τη χρησιμοποίηση της τρέχουσας dnsmasq IP του υπολογιστή ως DNS IP για όλους τους υπολογιστές στο δίκτυο.

Ανοίγουμε το τερματικό και γράφουμε τα εξής:
sudo apt-get install dnsmasq
Με υτήν την εντολή εγκαθίσταται ο dnsmasq.

Ρύθμιση:

sudo gedit /etc/dnsmasq.conf

Βρίσκουμε την γραμμή που γράφει το εξής: 
#listen-address= 

και την αντικαθιστούμε με τα παρακάτω (αφαιρούμε και το #) :
listen-address=127.0.0.1

Στή συνέχεια πληκτρολογούμε:
sudo gedit /etc/dhcp3/dhclient.conf

Διαγράφουμε ότι υπάρχει μέσα στο αρχείο και αντικαθιστούμε με τα εξής:
prepend domain-name-servers 127.0.0.1;
request subnet-mask, broadcast-address, time-offset, routers, domain-name, domain-name-servers, host-name;
require subnet-mask, domain-name-servers;
timeout 60;
retry 60;
reboot 10;
select-timeout 5;
initial-interval 2;


Μετά πληκτρολογούμε:
sudo gedit /etc/resolv.conf

Και προσθέτουμε την παρακάτω γραμμή:
nameserver 127.0.0.1

Τέλος, πληκτρολογούμε:
sudo /etc/init.d/dnsmasq restart

Για να δοκιμάσουμε εάν πέτυχε γράφουμε στο τερματικό:
dig the-milkyway.blogspot.com ( ή οποιαδήποτε σελίδα της αρεσκείας σας)

Την πρώτη φορά θα δείτε κάτι σαν ;; Query time: 72 msec. Αν ξαναδώσετε την ίδια εντολή θα δείτε ότι το Query time θα έχει μειωθεί 30-60ms.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

No Country For Old Men DVDScr BaLD - Πολύ καλή ποιότητα



Στα σύνορα του Ρίο Γκραντε, μια λεία δυο εκατομμυρίων δολαρίων, ένα φορτίο ηρωίνης και κάμποσα πτώματα, γίνονται μήλο της έριδος ανάμεσα σε έναν βετεράνο του Βιετνάμ(Josh Brolin), ένα παραιτημενο σερίφη(Tommy Lee Jones) και ένα ψυχοπαθή δολοφόνο(Javier Bardem), ο οποίος αποφασίζει για τις ζώνες των άλλων, ρίχνοντας κορώνα- γράμματα. Είναι υποψήφιο για 4 χρυσές σφαίρες, Best motion picture/ drama, Best director, Best screenplay, Best supporting actor.

Σκηνοθεσία: Ethan Coen, Joel Coen
Ηθοποιοί:Tommy Lee Jones, Woody Harrelson, Javier Bardem, Josh Brolin, Kelly Macdonald
Βαθμολογία: 8.8/10 [iMDB]


Samples: 1, 2, 3, 4, video

Torrent:
Download την ταινία από το The Pirate Bay
Υπότιτλοι:
Download τους υπότιτλους από το Subs4U



Το Deluge είναι ένας Bittorrent client. Απλός, λειτουργικός, εύκολος στη χρήση, χωρίς να χρειάζεται πολλές ρυθμίσεις και με πολλά plugins που προσφέρουν δυνατότητες που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες των περισσότερων. Το αρχικό του interface είναι αρκετά απλό, παρέχοντας όμως πολλές πληροφορίες για τα torrent που είναι ενεργά. Σίγουρα όμως υπάρχουν ελλείψεις. Αυτές τις ελλείψεις έρχονται να καλύψουν τα plugins που είναι πολλά και προσθέτουν πληθώρα δυνατοτήτων στο Deluge. Τα plugins ανάμεσα στα άλλα, δίνουν την δυνατότητα να ρυθμίσετε την ταχύτητα κάθε torrent, αναζήτηση torrent σε δημοφιλείς trackers και αναλυτικότερη ενημέρωση για τους peers του κάθε torrent. Το Deluge αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για έναν Bittorrent client στο Linux και φυσικά η εγκατάστασή του γίνεται απευθείας μέσα από την Προσθαφαίρεση προγραμμάτων (Synaptic).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Deluge. Εκεί θα βρείτε πακέτα για τις ποιό δημοφιλής Linux Distros, όπως και εκδόσεις για Mac OSX και Windows.



Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Sony εμφανίζονται πληροφορίες που αφορούν στο επερχόμενο Consumer Electronics Show "CES" και καθίσταται σαφές ότι το γνωστό πρόγραμμα Skype θα κάνει την εμφάνισή του στο PSP, ωστόσο δε γίνεται γνωστό από πότε θα διατίθεται για κατέβασμα. Το Skype αποτελεί ένα δημοφιλές (και δωρεάν) πρόγραμμα για PC, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιεί δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις σε άλλους χρήστες που το έχουν ήδη εγκατεστημένο, καθώς επίσης επιτρέπει την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, τη μεταφορά αρχείων αλλά και την υποστήριξη κάμερας.

Πηγή:cosmo.gr

Υπενθυμίζουμε στους φίλους του The Milkyway ότι το "CES 2008" θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 10 Ιανουαρίου στο Las Vegas.



Ο εκατομμυριούχος, επιχειρηματίας Έντουαρτ Κόουλ (Τζακ Νίκολσον) και ο εργατικής καταγωγής, μηχανικός Κάρτερ Τσέιμπερς (Μόργκαν Φριμαν) ζουν εντελώς διαφορετικές ζωές. Σ' ένα σταυροδρόμι στις ζωές τους, θα μοιραστούν το ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου και θα ανακαλύψουν ότι έχουν δυο κοινά: την επιθυμία , να περάσουν τον χρόνο που τους έχει απομείνει, κάνοντας όλα όσα θα ήθελαν πριν τα "τινάξουν" και μια "αδιαμόρφωτη" ακόμη ανάγκη να αποδεχθούν τον εαυτό τους. Μαζί θα ξεκινήσουν το ταξίδι της ζωής τους, στην πορεία του οποίου, θα χτίσουν μια βαθιά φιλιά και θα μάθουν να ζουν τη ζωή στο έπακρο, με διορατικότητα και χιούμορ. Κάθε νέα τους περιπέτεια, διαγράφεται από τη λίστα τους.

Σκηνοθεσία: Rob Reiner
Ηθοποιοί: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Beverly Todd
Βαθμολογία: 6,2/10 [iMDB]

Samples: 1, 2, 3, 4, video

Torrent:
Download την ταινία από το The Pirate Bay
Υπότιτλοι:
Download τους υπότιτλους από το Subs4U

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Windows RG - Η εναλλακτική πρόταση



Δεν προλάβαμε καλά καλά να χωνέψουμε τα Vista και η Microsoft προωθεί μια εναλλακτική πρόταση για όσους βρίσκουν τα Vista πολύ βαριά για το σύστημα τους!!! Η είδηση έσκασε σαν βόμβα σήμερα καθώς ο ίδιος ο Bill Gates είπε πως μέσα από τα Windows RG "το όνομα των νέων Windows" θα προσπαθήσει να προσελκύσει και μικρότερες ηλικίες πιο εύκολα στο σύνθετο κόσμο της πληροφορικής, αλλά θα διευκολύνει και τους χρήστες πιο αδύναμων συστημάτων.


Τα νέα Windows θα προσφέρονται σε τιμή πολύ ελκυστική κάτι λιγότερο από 100 ευρώ ενώ εδώ μπορείτε να τα επεξεργαστείτε από τη demo έκδοση που προσφέρει η εταιρεία!!!