Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

TransGaming Cedega Engine 6.0.5



Η Transgaming έθεσε στην κυκλοφορία τη νέα έκδοση του Cedega Engine, την 6.0.5. Πρόκειται για ένα application layer που προσφέρει στο Linux [μερική] συμβατότητα με τις εφαρμογές Windows και κυρίως με τα παιχνίδια DirectX, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες των δημοφιλών διανομών να παίξουν αρκετούς από τους σύγχρονους τίτλους. Το Cedega βασίζεται στο Wine και είναι διαθέσιμο μέσω μιας σχετικής συνδρομητικής υπηρεσίας.
Προσπαθεί έμμεσα να λύσει το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα στη διείσδυση του Linux στην αγορά των συστημάτων desktop/home, που δεν είναι άλλο από τη μη εγγενή διάθεση της συντριπτικής πλειονότητας των δημοφιλών παιχνιδιών. Το Cedega είναι η βασική λύση που χρησιμοποιούν οι χρήστες Linux για να παίζουν παιχνίδια όπως το World of WarCraft.

Εγκατάσταση Cedega στο Ubuntu 7.10: Κατεβάστε το Cedega 6.0 από το πρώτο link. Αποσυμπιέστε το αρχείο Cedega6.0.3.rar που θα λάβετε και κάντε εγκατάσταση με διπλό κλικ στο αρχείο Cedega 6 Install.deb. Κατεβάστε το Cedega Engine 6.0.5 από το δεύτερο link.Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα δείτε την επιλογή Install Local Update, επιλέξτε την και εισάγετε το αρχείο Cedega Engine 6.0.5.cpkg. Το Cedega είναι έτοιμο και η εγκατάσταση των παιχνιδιών είναι πολύ εύκολη αφού το γραφικό περιβάλλον του είναι απλό και κατατοπιστικό. Περισσότερες πληροφορίες για το Cedega 6.0 θα βρείτε εδώ.

Download το Cedega 6.0 από το:
| Rapidshare |

Download το Cedega Engine 6.0.5 από το:
| Rapidshare |