Η Transgaming έθεσε στην κυκλοφορία τη νέα έκδοση του Cedega, την 6.0. Πρόκειται για ένα application layer που προσφέρει στο Linux [μερική] συμβατότητα με τις εφαρμογές Windows και κυρίως με τα παιχνίδια DirectX, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες των δημοφιλών διανομών να παίξουν αρκετούς από τους σύγχρονους τίτλους. Το Cedega βασίζεται στο Wine και είναι διαθέσιμο μέσω μιας σχετικής συνδρομητικής υπηρεσίας.
Προσπαθεί έμμεσα να λύσει το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα στη διείσδυση του Linux στην αγορά των συστημάτων desktop/home, που δεν είναι άλλο από τη μη εγγενή διάθεση της συντριπτικής πλειονότητας των δημοφιλών παιχνιδιών. Το Cedega είναι η βασική λύση που χρησιμοποιούν οι χρήστες Linux για να παίζουν παιχνίδια όπως το World of WarCraft.
Οι σημαντικότερες προσθήκες στον κατάλογο των υποστηριζόμενων από τη νέα έκδοση τίτλων είναι τα Elder Scrolls IV: Oblivion, Battlefield 2142 και Madden 2007.
Το Cedega 6.0 χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία και παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις στην ήδη υπάρχουσα engine. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, η υποστήριξη Shader Model 2.0 επιτρέπει τη λειτουργία των πρόσφατων τίτλων με ρυθμίσεις υψηλής ποιότητας απεικόνισης [high details]. Παράλληλα, η υλοποίηση του FBO είναι καλύτερη παρέχοντας συνολικά υψηλότερες επιδόσεις και βελτιωμένη συμβατότητα με τους τίτλους DirectX 9.0. Τέλος, βελτιώσεις έχουν γίνει και όσον αφορά στην υποστήριξη της ALSA sound engine, που επιτρέπουν την καλύτερη ηχητική απόδοση των τίτλων αλλά και την παράλληλη αναπαραγωγή μουσικής. Περισσότερες πληροφορίες για το Cedega 6.0 θα βρείτε εδώ.

Εγκατάσταση Cedega στο Ubuntu 7.10: Κατεβάστε το Cedega από το παρακάτω link. Αποσυμπιέστε το αρχείο Cedega6.0.3.rar που θα λάβετε και κάντε εγκατάσταση με διπλό κλικ στο αρχείο Cedega 6 Install.deb. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα δείτε την επιλογή Install Local Update, επιλέξτε την και εισάγετε το αρχείο Cedega 6.0.3 Engine.cpkg. Το Cedega είναι έτοιμο και η εγκατάσταση των παιχνιδιών είναι πολύ εύκολη αφού το γραφικό περιβάλλον του είναι απλό και κατατοπιστικό.

Download το Cedega από το:
| Rapidshare |