Το Wine HQ είναι ένα πρόγραμμα ή για την ακρίβεια, ένα translation layer, με το οποίο μπορείτε να τρέξετε εφαρμογές των Windows (και παιχνίδια) από το Linux και από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα συμβατό με POSIX.
Οι εφαρμογές των windows που τρέχει το Wine συμπεριφέρονται σαν να είναι προγράμματα γραμμένα για linux. Έτσι δεν χρειάζονται περισσότερη μνήμη και υπολογιστική ισχύ όπως συμβαίνει με διάφορους εξομοιωτές (emulators). Έχουν επίσης παρόμοια εμφάνιση με τις υπόλοιπες εφαρμογές του desktop σας. Περισσότερες πληροφορίες για το WINE θα βρείτε εδώ.

Εγκατάσταση WINE στο Ubuntu 7.10:
1. Πηγαίνετε στις εφαρμογές και κλικ στην προσθαφαίρεση.
2. Στο παράθυρο που εμφανίζεται γράψτε wine στην Αναζήτηση. Τσεκάρετε το Wine Windows Emulator και κάνετε κλικ στο Apply Changes.
3. Αφου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα το βρείτε στη λίστα των εφαρμογών.

Για να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα ή παιχνίδι των Windows κάντε δεξί κλικ στο αρχείο εγκατάστασης και στο άνοιγμα με άλλη εφαρμογή. Στη λίστα που εμφανίζεται επιλέγουμε το Wine Windows Emulator. Εάν δεν υπάρχει στη λίστα πληκτρολογούμε wine στο χρήση προσαρμοσμένης εντολής. Μετά κάνουμε την εγκατάσταση όπως και στα Windows. Για γραφική απεικόνιση, κλικ στην παρακάτω εικόνα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

auto to programma einai kataplhktiko!! einai oti zhtame oloi!! agaphmena mas programmata sto agaphmeno mas leitourgiko systhma!! ;)