Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Opera Web Browser 9



Ο Opera είναι ένας πολύ γρήγορος και ασφαλής φυλλομετρητής με πολλές δυνατότητες. Δημιουργήθηκε το 1992 στην Νορβηγία για να καλύψει το κενό που υπήρχε με τις μικρές φορητές συσκευές που συνδέονταν στο διαδίκτυο. Σήμερα υπάρχει διαθέσιμος για όλα τα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, δωρεάν.
Τα κύρια χαρακτηριστηκά του Opera είναι:
Speed Dial: Ο πιό εύκολος και γρήγορος τρόπος να επισκέπτεσαι τα αγαπημένα σου site. Απλά ανοίγωντας μία νέα καρτέλα και χρησιμοποιείς το Speed Dial. Έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε έως και εννέα sites για γρήγορη πρόσβαση. Μία συνήθει που γρήγορα γίνεται εθιστική.
BitTorrent Client: Δεν χρειάζεστε, πλέον, ξεχωριστή εφαρμογή για να κατεβάζετε αρχεία torrent. Απλά κάντε κλίκ σε έναν σύνδεσμο και η λήψη θα ξεκινήσει αμέσως.
Widgets: Μικρές εφαρμογές με πολλαπλές δυνατότητες που τις χρησιμοποιείτε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επισκεφτείτε το widgets.opera.com .
Thumbnail preview: Αν έχετε πολλές καρτέλες ανοιχτές στον Opera και δεν ξέρετε που είναι αυτή που ψάχνετε απλά αφήστε τον δείκτη του mouse πάνω σε μια καρτέλα και δείτε μια προεπισκόπηση της σελίδας.
Voice: Ελέγξτε τον Opera με φωνητικές εντολές ή απλά ακούστε τον να σας διαβάζει το κείμενο που έχετε επιλέξει.
Trash can: Αν κλείσατε κατά λάθος ένα site μην πανικοβληθείτε γιατί στον Opera μπορείτε να το ξανανοίξετε χωρίς κόπο και να συνεχίσετε από εκεί που είχατε μείνει.
Επίσης έχει ενσωματωμένες δυνατότητες όπως: Transfer manager, Password manager, Tabbed browsing, Pop-up blocking, Integrated search, Delete private data, Skins, Full-screen mode κ.α.

Για download και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.opera.com .