H Sony ανακοίνωσε πως κατάφερε να πουλήσει 100.000 συστήματα PlayStation3 την εβδομάδα 5-11 Νοεμβρίου, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 250-300% σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν ανακοινώσει την πτώση τιμής. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι πωλήσεις του PS3 πριν τις 18 Οκτωβρίου κυμαίνονταν από 30.000 έως 40.000, ενώ αμέσως μετά την ανακοίνωση ανέβηκαν στις 75.000.
Ο Howard Stringer δήλωσε σχετικά πως «αυτή είναι η αντιμετώπιση που περιμέναμε να έχει η ανακοίνωσή μας. Η πτώση τιμής και η ανακοίνωση του νέου μοντέλου κάνουν το PS3 πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα Wii και Xbox 360 καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν την περίοδο των εορτών». Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής εταιρίας δεν παρέλειψε να προβλέψει πως λόγω προβλήματος διαθεσιμότητας του συστήματος της Nintendo, αυτός που θα επωφεληθεί θα είναι το PS3.
Αξίζει πάντως να παρατηρήσουμε και την πορεία του PS3 μόλις περάσουμε την πρώτη περίοδο της ανακοίνωσης για να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Πηγή: gameover.gr