Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Οι "καλοί Σαμαρείτες" του Internet

Εκτός από τις άπειρες εταιρικές υπηρεσίες, στο διαδίκτυο υπάρχουν πάρα πολλές βάσεις δεδομένων που οφείλουν την επιτυχία τους απλά στην όρεξη των απλών χρηστών.
Το διαδίκτυο και η αγορά της πληροφορικής γενικότερα αποδεικνύονται ιδιαίτερα πλούσια σε ιδέες και λύσεις για τον κάθε χρήστη. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζει μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού είναι πως πολύ γνωστές υπηρεσίες όπως το Wikipedia οφείλουν την επιτυχία τους στην όρεξη και το μεράκι των "καλών Σαμαρειτών" του Internet, των χρηστών δηλαδή που χωρίς κανένα όφελος εργάζονται πάνω σε διάφορα projects κοινής χρήσης.
Όπως αποδεικνύεται από έρευνα της Dartmtouth, υπάρχει πολύ μεγάλο μέρος του κοινού που συμμετέχει σε διάφορες υπηρεσίες/sites στον παγκόσμιο ιστό με μοναδικό σκοπό την ορθότερη ενημέρωση των επισκεπτών από κάθε άκρη του πλανήτη.
"Σε αντίθεση με αρκετές μεμονωμένες προσπάθειες που έχουν σκοπό την κερδοφορία μέσα από συνδρομή ή δωρεά, μεγάλο μέρος των έμπειρων και ενημερωμένων χρηστών, προσπαθεί να βοηθήσει το διαδίκτυο να ενισχύσει την παρουσία του", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της έρευνας.

Πηγή: cosmo.gr